250 ml. vode (tople)
250 ml. mlijeka (toplog)
kesica suhog kvasca(7mg.)
so
150 ml. ulja
200 mg. putera
800 gr. brasna
Nacin pripreme:
1. Oduzeti malo vode(od 250 ml. i sa malo secera staviti kvasac da nakvasa.
2. U zdjelu staviti brasno i u sredini napraviti udubljenje.
3. Tu staviti so i nakvasani kvasac.
4. Ulje,mlijeko i preostalu vodu pomjesati zajedno i zakuhati tjesto.
5. Kad ste zamjesili tjesto odmah se razvlaci, a kad ga urolate tek onda ostavljate da se udupla masa.
6. Tjesto razvuci i na jufku narendati 100 gr zamrznutog putera.
7. Urolati jufku kao rolat i ostaviti da se masa udupla.
8. Od uduplane mase tjesta napraviti 4 loptice.
9. Svaku lopticu razviti i presjeci tako da od jedne loptice dobijes 8 kifli.
10. U tepsiju staviti prvo papir na kom cete peci i redati kifle.
11. Kad ste sve kifle poredali sad opet preko njih narendati 100 gr zamrznutog putera.
12. Ostaviti kifle da stoje 15-20 min.
13. Pec prije pecenja zagrijati i staviti kifle.
14. Kifle se peku oko 25 min.na 180*c.
- Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)
Nema komentara:
Objavi komentar