450 g lisnatog testa
Puter krema
4 šolje šećera u prahu
1 šolja putera
2 kašike vanila ekstrakta
Nekoliko kašika mleka
Džem od maline
Za glazuru od vanile
1 ½ šolja šećera u prahu
1 kašičica vanila ekstrakta
Mleko
Glazura od čokolade
¼ šolje naseckane bele čokolade
1 kašika putera
Razvaljajte lisnato testo i isecite ga na tri kvadrata dimenzija 20 x 20 centimetara, poređajte na tepsiju, izbodite ih viljuškom stavite u frižider da se dobro ohlade. Nakon toga ih pecite u rerni zagrejanoj na 200C, 15 minuta. Svaku koru možete pritisnuti još jednom tepsijom da se testo previše ne napuhne. U tom slučaju ih pecite 20 minuta, 15 sa poklopcem i 5 bez poklopca.
Za kremu od vanile i putera jednostavno sve sastojke mutite mikserom dok ne dobijete penastu kremu.
Jednu četvrtinu kreme premažite preko prve kore, a preko premažite džem od malina. Drugu koru premažite jednom četvrtinom kreme pa je okrenite i stavite na džem, tako da džem dođe između dva sloja kreme.
Ceo postupak ponovite još jednom i kolač stavite da se hladi dok pripremate glazuru od vanile. Sve sastojke jednostavno izmešajte da dobijete gustu ali ipak pomalo tečnu glazuru. Čokoladu otopite na pari zajedno sa puterom i ohlađenu stavite u plastičnu vrećicu.
Glazuru od vanile prelijte preko ohlađenog kolača, a od otopljene čokolade napravite tanke linije pa ih čačkalicom oblikujte da dobijete lepe šare.
- Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)
Nema komentara:
Objavi komentar