četvrtak

Rolada od jabuka&čokolade

Sastojci:
prhko tijesto: 125 g margarina
80 g šećera
60 ml vrhnja za šlag
ribana korica limuna
300 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
nadjev: 4 veće jabuke
1 žličica ruma,malo cimeta
3 žlice šećera+1 limun šećer
80 g grožđica
korica naranče
preljev od čokolade: 100 g čokolade sa 50% kakaa
140 ml vrhnja za šlag



Priprema
1.
Umijesite prvo prhko tijesto.
Omekšali margarin miksajte sa šećerom,kad se poveže dodajite jaje,vrhnje za šlag,brašno+prašak za pecivo i ribanu koricu limuna.
Miksajte dok se ne poveže.
Oblikujte kuglu i zamotajte u plastificiranu foliju,pa stavite na 45 min u hladnjak.
2.
Podijelite tijesto na dva dijela i razvaljajte svaki dio zasebno.
Nemojte pretanko razvaljati tijesto da vam tokom pečenja ne popuca.
Najlakše vam je tijesto razvaljati na masnom papiru koji malo pobrašnite.

3.
Napravite nadjev.
Izribajte jabuke dodajte im cimet,šećer+limun šečer,koricu naranče,grožđice i rum.
Rastopite u preostalom vrhnju za šlag čokoladu.
4.
Razvaljano tijesto izbodite vilicom na par mjesta pospite krušnim mrvicama pa stavite nadjev od jabuka.
Preko jabuka premažite mlaku čokoladu i sve zarolajte u roladu pomoću masnog papira.
Premjestite u pleh i stavite peći na 170C oko 35 min.
Kad se rolada ohladi možete je preliti topljenom čokoladom.
Posluživanje
Ohlađeno režite na šnite i poslužite.

coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar