Potrebno za koru:
-5 bjelanaca
-5 kasika secera
-2 kasike brasna
-1 pr.za pecivo
-2 kasike kakaa
-šaka krupno sjeckanih oraha
Krema:
-500ml mlijeka
-10 kasika secera
-5 zumanaca
-7 kasika brasna
-pola margarina
i jos..
-250 ml slatkog vrhnja
-keks petit
Priprema:
-Prvo kalup ili cetvrtastu manju tepsiju obloziti pek papirom
-Rasporediti orahe po papiru
-Ovamo posebno od gornjih sastojaka za koru napraviti smjesu, i izliti je preko oraha (smjesa vise lici na slag ,nego kao da je smjesa za koru)
-Peci 10,12 min u zagrijanu rernu na 180 c
-Kad je kora ispecena ,prohladiti je i skinuti papir s nje, okrenuti je naopcke da orasi budu s gornje strane
-Dok se kora hladi ,za to vrijeme napraviti kremu
Krema:
-U mlijeko umutiti brasno,dodati prethodno umucena zumancad..dodati i secer
-Staviti na vatru konstantno mijesatii da se ne ugrudva i zagori
-Kad je krema gotova ,pustiti da se prohladi
-Ovamo opet posebno umutiti margarin, koji je prethodno omeksao na sobnoj temp.
-U margarin dodati ohladjenu kremu i sve miksati dok se ne sjedini
-Takvom kremom premazati koru
-Po kremi premazati izradjeni slag od vrhnja
-Po slagu poredati keks (koji je natopljen u mlijeko),s tim da se mora ostaviti po malo razmaka izmedju,jer ce biti lakse za kasnije ,kad se budu sjekle kocke
-Preko keksa preliti cokoladom
Jednostavno su prefine:)
Najbolje su kad se skroz ohlade i keks bude topiv u ustima.
Nema komentara:
Objavi komentar